Wat doen wij

De Geluksbrengers gaan op pad in Leiden en omstreken om kleine geluksmomentjes te bezorgen. Kleine geluksmomentje in de vorm van een bloemetje, taartje, mooie knutsels, een voordracht van een gedicht, een muzikaal straat optreden, een (stoepkrijt) tekening en hartverwarmende post. We kleuren de stoep vrolijk op met hartjes om degene die we bezoeken én de buurtbewoners op te vrolijken.

Corona bracht veel onzekerheid en angst. Maar het bracht ook mooie dingen. Mensen keken weer meer naar elkaar om. De hand werd uitgereikt naar hen die het nodig had. Boodschappen werden gedaan voor buren, lieve briefjes werden in de bus gegooid en mensen gingen spontaan voor buurtbewoners koken. Er ontstonden allerlei mooie initiatieven. We hopen dat die verbondenheid blijft en dat we daar met De Geluksbrengers een klein beetje aan bij kunnen dragen.

De Geluksbrengers bezoekt inwoners van Leiden en omstreken om hen een hart onder de riem te steken in deze onzekere tijd. Mensen die een moeilijke tijd door maken. Mensen die zich wellicht alleen voelen. Want maar liefst 40% van de inwoners in Nederland (van 19 jaar en ouder) voelt zich regelmatig eenzaam te voelen. Dat zijn veel mensen. Heel veel mensen. En door corona, waarbij menselijk contact en een knuffel geen vanzelfsprekendheid meer zijn, is de kans heel groot dat nog veel meer mensen zich alleen voelen. De Geluksbrengers zorgt met alle liefde voor een klein geluksmomentje voor hen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.  Ook zetten we heel graag mensen in het zonnetje die zich inzetten voor een ander.